Reduceri de până la 65% la peste 15.000 de articole Cumpără acum
Dacă vă gândiți la surse de lumină, atunci sperăm să fie LED. Sau sunteți unul dintre acei oameni care încă jelesc vechiul bec? Nu aveți nevoie de asta. În cazul în care nu știați, tehnologia LED modernă poate face tot ce puteau face predecesorii săi în ceea ce privește optica și efectul de iluminare. Dar fiecare lucru la timpul lui. Să începem cu o prezentare generală a tuturor lămpilor disponibile.
Vă rugăm să citiți și articolul nostru de ghid: Lămpile cu incandescență și alternativele lor moderne.
Doriți o prezentare generală? Aici te duci. Pentru a rezuma foarte simplu: există radiatoare termice, lămpi cu descărcare, LED-uri și OLED-uri. Ce se ascunde în spatele ei, vă întrebați? Vom fi bucuroși să vă răspundem la întrebări:
Zilele în care trebuia să vă schimbați lampa din când în când au luat sfârșit. Cu tehnologia LED modernă, vă puteți permite luxul de a nu trebui să schimbați aproape deloc o lumină. Dar acest lucru poate fi îmbunătățit și mai mult: există și lămpi în care sursa de lumină este instalată permanent. Va trebui să arunc întregul corp de iluminat, vă gândiți probabil. Este adevărat. Dar numai după aprox. 50.000 de ore. Cu o utilizare zilnică de 4 ore, aceasta înseamnă aproape 35 de ani. Dacă da, fără îndoială că aveți deja chef de o lumină nouă.
E bine de știut: Tehnologia LED modernă, care poate fi instalată permanent în corpuri de iluminat, oferă designerilor mult mai multe posibilități de realizare a ideilor creative. În timp ce soclurile lămpilor și sursele de lumină obișnuiau să determine designul unui corp de iluminat, diodele emițătoare de lumină ocupă un loc secundar - pentru că pot.
De fapt, destul de simplu. Opriți, scoateți becul vechi, introduceți becul nou și porniți din nou. Dar bineînțeles că vor întreba: Și dacă vreau să trec la LED? Aceasta nu este o problemă deloc. Cu modernizări. Acestea sunt becuri LED care au aceeași [bază] standardizată (https://b2c/inspiration/fassung-und-sockel-einfach-erklaert) ca și predecesoarele lor - de exemplu, lampa cu incandescență și lampa cu halogen. Dacă ați folosit întotdeauna un bec cu soclu E27 pentru corpul dvs. de iluminat, cumpărați pur și simplu un bec LED cu același soclu. Este la fel de simplu ca asta.
Și cum rămâne cu luminozitatea? Aceasta este o întrebare legitimă. La urma urmei, doriți să aveți aceeași lumină confortabilă în camera de zi ca înainte. Valorile comparative sunt disponibile în magazin sub detaliile produsului. Înainte te uitai la wați, acum valoarea lumenului este decisivă. Vă puteți aminti aproximativ acest lucru: Puterea unei lămpi cu incandescență înmulțită cu zece dă valoarea aproximativă a lumenului.
Nimic nu bate confortul. Lumina joacă un rol major aici. Dacă poate fi dimabil, cu atât mai bine. În primul rând, lămpile cu incandescență și lămpile cu halogen de înaltă tensiune pot fi dimabilizate fără probleme. Toate celelalte surse de lumină trebuie să fie etichetate ca fiind dimabile. Acest lucru poate fi găsit în detaliile produsului și pe ambalaj.
** Sfat:** O lampă care este etichetată ca fiind dimabila nu poate fi utilizată automat cu orice dimabil. Acesta trebuie să fie compatibil. În caz contrar, sursa de lumină poate pâlpâi, se poate dimabiliza slab sau, în cel mai rău caz, chiar se poate rupe. Doriți să știți ce merge împreună? Consilierii noștri specializați vor fi bucuroși să vă ajute. Veți găsi detaliile de contact mai jos.
Toate sursele de lumină se încălzesc până la un anumit punct, inclusiv becurile LED. Prin urmare, componentele semiconductoare sunt echipate cu radiatoare corespunzătoare. Cu toate acestea, LED-urile nu se încălzesc la fel de mult ca lămpile cu incandescență.
O sursă de lumină este în mod clar străzile din față. Ați ghicit? Becul LED. Există multe motive pentru care este mai ușor pentru portofelul dumneavoastră:
Interesant pentru clienții comerciali: Lămpile cu vapori de sodiu de joasă presiune sunt o sursă de lumină economică, deși sunt destinate numai utilizării industriale. În plus față de zonele industriale exterioare, trecerile de pietoni sunt, de asemenea, iluminate. Tipic pentru aceste lămpi este o lumină galbenă cu o redare extrem de slabă a culorilor.
Acestea sunt surse de lumină cu o [culoare de lumină] specială. (https://b2c/inspiration/fassung-und-sockel-einfach-erklaert) Context: Se face o distincție aproximativă între trei culori de lumină. Acestea sunt:
Dacă cumpărați o lampă pentru lumina zilei - de exemplu, cu 6.500 Kelvin - aceasta poate părea deja foarte rece și albăstruie. Trebuie să știți: Clienții își imaginează adesea lumina naturală a zilei și sunt apoi dezamăgiți de lumina artificială a zilei. Acest lucru se datorează faptului că adesea se așteaptă în mod eronat la o lumină caldă. Această percepție este valabilă cel puțin pentru europenii centrali. În țările calde precum China sau Africa, aceste surse de lumină sunt de fapt foarte populare. Vă întrebați la ce puteți folosi de fapt o lampă cu lumină naturală? Acestea sunt ideale pentru camerele utilitare, cum ar fi pivnița.
Din fericire, nu mai trebuie să alegeți astăzi. Pentru lumină confortabilă, slabă. Sau pentru lumină puternică pentru lucru - sursele inteligente de lumină fac acest lucru posibil. Acestea vă permit să comutați între alb cald, lumină naturală sau chiar multicolor după bunul plac. 16 milioane de culori sunt posibile cu becuri LED de la Philips Hue, de exemplu. Controlabile prin intermediul unei aplicații pentru smartphone, pot fi definite și apelate orice număr de scenarii de iluminare, în funcție de starea de spirit.
Descoperiți și seturile practice Smart Home Starter Sets de la Philips Hue.
În trecut, becurile uzate erau pur și simplu aruncate împreună cu deșeurile menajere. Din păcate, astăzi nu mai este atât de ușor. De la interzicerea lămpilor cu incandescență și introducerea unor surse de lumină mai eficiente, există câteva lucruri de care trebuie să țineți cont. Becurile LED, lămpile fluorescente și lămpile de economisire a energiei au adesea componente care trebuie eliminate ca deșeuri periculoase.
Regula este de fapt destul de simplă: Dacă o sursă de lumină este etichetată cu acest simbol, aceasta nu trebuie eliminată împreună cu deșeurile menajere normale, ci trebuie eliminată separat. Acesta este momentul în care se aplică **Legea privind echipamentele electrice și electronice (ElektroG).
Eliminarea este gratuită la centrele de reciclare și distribuitorii de produse electrice. De asemenea, corpurile de iluminat rezidențiale trebuie să fie eliminate acolo - indiferent dacă sunt corpuri de iluminat cu LED-uri instalate permanent sau corpuri de iluminat cu surse de lumină separate.
Becurile LED nu o fac. Și acesta este un alt avantaj dintre multe altele. Mercurul este conținut în aceste surse de lumină:
Zilele becului sunt demult apuse. De la 1. Septembrie 2018, nici lămpile cu halogen nu mai au un viitor roz în fața lor. Acest lucru se datorează faptului că a șasea și ultima etapă a Regulamentului UE privind lămpile a intrat în vigoare la această dată. Ce înseamnă asta? Că toate lămpile cu lumină non-direcțională trebuie să aibă acum cel puțin clasa de eficiență energetică B. Aceasta corespunde unei stingeri a tuturor lămpilor cu halogen de înaltă tensiune corespunzătoare.
Nu sunt afectate de regulamentul UE:
*Aveți mai multe întrebări despre sursele de lumină de toate tipurile? Atunci luați legătura cu serviciul nostru specializat de consiliere. _Aici_ veți găsi formularul nostru de contact.
Prețurile barate pe Lumories.ro corespund prețului recomandat de producător.
Toate prețurile sunt exprimate în RON, inclusiv TVA de 19% și fără costuri de transport.