Winter Sale: Reduceri de până la 70% în toate categoriile Cumpără acum
Destul de simplu: pentru că pur și simplu aveți nevoie de mai multă lumină pentru munca de birou decât vă poate oferi plafoniera.
Creierul dvs. funcționează la turație maximă cu diversele sarcini de la biroul dvs. Dar nu numai acest lucru, ci și ochii și, pentru a nu-i dezamăgi, aveți nevoie de un iluminat bun, pe lângă iluminatul general - o lampă de birou.
Acest lucru vă oferă o lumină precisă, fără strălucire, pentru a vă ajuta cu diversele sarcini și activități de la birou, așa-numitele "sarcini de iluminare". sarcinile vizuale, textele, imaginile și obiectele devin pur și simplu mai vizibile. Ochii sunt eliberați și nu obosesc atât de repede, disconfortul sau chiar durerile de cap sunt prevenite.
În primul rând: iluminatul general (de exemplu, plafonierele) și iluminatul de serviciu (lămpile de birou) se completează reciproc. Așadar, nu vă bazați doar pe unul dintre cele două pentru munca de birou. În caz contrar, nu veți avea suficientă lumină disponibilă sau va exista prea mult contrast lumină/întuneric.
În plus, ...
Contra-întrebare: Sunteți stângaci sau dreptaci? Întrebare ciudată, poate vă gândiți. Dar este important atunci când se răspunde la întrebare. Pentru că, dacă sunteți ** dreptaci**, ar trebui să vă așezați lampa ** stângaci** pe birou. Dacă sunteți stângaci, atunci folosiți doar partea dreaptă.
În acest fel, evitați să aruncați umbră pe note și altele cu mâna. Dacă aveți și un PC pe masă, bineînțeles că lumina nu trebuie să fie în fața ecranului - este de la sine înțeles. Cu alte cuvinte: plasați lampa de birou la stânga sau la dreapta ecranului sau în spatele acestuia. Cu toate acestea, întoarceți întotdeauna capul lămpii departe de dvs., astfel încât să nu fiți orbit.
Dacă sursa de lumină a lămpii dvs. de birou poate fi înlocuită depinde de model.
Dacă sursele de lumină nu sunt înlocuibile, este vorba despre un model cu ** becuri LED fixe** care utilizează numeroasele avantaje tehnice și compactitatea tehnologiei LED. Acest lucru se datorează faptului că LED-urile instalate permanent permit modele foarte filigranate.
Pentru corpurile de iluminat cu LED-uri instalate permanent, veți găsi nota "Becurile LED nu pot fi înlocuite în corp" pe eticheta energetică.
Dacă lămpile pot fi înlocuite, veți găsi, de asemenea, nota "Acest corp de iluminat este adecvat pentru clasele energetice:" pe eticheta energetică. De asemenea, veți găsi informații despre priză, de exemplu E27 sau E14, în detaliile articolului. Apoi puteți decide dacă doriți să înșurubați o sursă de lumină cu halogen sau mai degrabă o sursă de lumină cu LED. Deoarece fiecare corp de iluminat cu un soclu standardizat, cum ar fi E14 sau E27, se potrivește, de asemenea, unui bec LED corespunzător.
Dacă nu este o lampă de birou cu LED-uri cu LED-uri instalate permanent, alegerea vă aparține, desigur, în totalitate. Dar să fim sinceri: chiar vă mai gândiți dacă să alegeți LED sau halogen? Fie că utilizați LED-uri ...
Sau ce credeți?
Chiar și o lampă de birou mai puțin luminoasă, cu aproximativ 200 de lumeni, este mai bună decât niciuna. Cu toate acestea, **400-500 lumeni sunt recomandați pentru o muncă lungă și eficientă. ** Încă prea întunecat? Sau este deja prea luminos? Atunci ar trebui să alegeți o lumină cu dimabil. Acest lucru vă permite să reglați în mod convenabil luminozitatea (puteți afla dacă lumina are un dimabil în detaliile articolului).
De asemenea, nu uitați că ar trebui să aveți un iluminat general bun în plus față de iluminatul biroului. Acest lucru vă ajută să evitați contrastele lumină-întuneric excesive. În caz contrar, veți obosi și mai repede decât ați obosit deja din cauza birocrației plictisitoare.
Atunci când alegeți culoarea luminii unei lămpi de birou, este recomandabil să optați pentru o lumină clară, strălucitoare, adică un alb neutru**. Aceasta corespunde la aproximativ 3.300 - 5.300 Kelvin și are un efect ceva mai sobru și obiectiv asupra noastră.
Cu toate acestea, dacă această lumină nu este încă suficient de sobră pentru dvs., puteți utiliza lumina naturală (peste 5.300 Kelvin). Sau ați putea decide să lăsați hârtiile în urmă și să preferați să vă relaxați într-o lumină alb caldă (sub 3.300 Kelvin). Toate acestea sunt posibile cu o singură lampă de birou la care puteți seta culoarea luminii individual, de exemplu lămpile noastre de birou de la Philips Hue.
Să ai suficientă lumină pe birou este bine și frumos. Dar să ai câteva în plus nu strică? Nicio problemă. Puteți alege din numeroase extra pentru lămpile de birou. Puteți afla dacă lumina pe care ați selectat-o oferă plusurile dorite în detaliile articolului.
Prețurile barate pe Lumories.ro corespund prețului recomandat de producător.
Toate prețurile sunt exprimate în RON, inclusiv TVA de 19% și fără costuri de transport.