Iluminat modern pentru catering
Iluminat pentru cateringÎn restaurant, mâncarea bună și designul gastronomic modern se îmbină pentru a crea o seară de succes. Un concept de iluminat profesional creează o ambianță care vă invită să rămâneți și să reveniți. Pentru iluminatul restaurantului se folosește o combinație sofisticată de iluminare directă și indirectă.
Domenii de aplicare
Lumina plăcută, fără pâlpâiri, este utilizată în zona de oaspeți a restaurantului pentru a crea intimitate în zona publică. Culorile și intensitățile luminii selectate creează, de asemenea, scena perfectă pentru mâncăruri. Lumories.ro Professional recomandă valori de redare a culorilor de cel puțin Ra 90 și niveluri de iluminare de aproximativ 200 lux. În plus, iluminatul în restaurant - dacă este dimabil - este pregătit în mod optim pentru scenarii în schimbare, cum ar fi petrecerile.
Iluminatul exterior atractiv este o parte integrantă a conceptului de iluminat al restaurantului, deoarece este primul lucru pe care îl observă un client. De regulă, oaspeții decid, de asemenea, dacă un restaurant merită o vizită pe baza impresiei lor externe. Printre altele, bornele luminoase oferă, de asemenea, o mai mare siguranță pentru oaspeți și personal.
Luminile din bucătărie sunt expuse la niveluri ridicate de grăsime fierbinte, vapori și temperaturi ridicate. Prin urmare, corpurile de iluminat rezistente la umezeală cu grad de protecție IP54 sunt minime. Pentru o utilizare convenabilă a iluminatului, recomandăm lumini care pot fi comutate și dimabilizate în grupuri și o redare a culorilor Ra ≥ 90 pentru prepararea perfectă a alimentelor.
Iluminatul exterior al restaurantului reflectă identitatea interiorului. Fațadele simple ale clădirilor pot fi puse în valoare vizual cu ajutorul iluminatului de catering orientat spre design. Recomandăm, de asemenea, luminile din oțel inoxidabil, care pot rezista condițiilor meteorologice extreme și sunt rezistente la coroziune și ușor de curățat.
În special în baruri și cafenele, primul contact cu clientul este stabilit și comunicat la bar și la tejghea. Iluminatul cu benzi LED este un exemplu de iluminare care este captivantă încă de la început. Fie pe partea inferioară a blatului de lucru, într-o nișă din partea inferioară a blatului sau în spatele materialelor translucide, cum ar fi sticla opală sau sticla acrilică.
Toaletele pentru oaspeți sunt esențiale pentru unitățile de catering care servesc băuturi alcoolice, sunt mai mari de 50 m² și/sau au mai mult de 50 de locuri. Iluminatul funcțional din zona toaletelor restaurantului asigură, de asemenea, că oaspeții sunt complet satisfăcuți în această zonă.
Recomandările noastre
Cerințe legale
La fel ca în cazul oricărei locații publice sau comerciale, reglementările clar definite se aplică și iluminatului în industria de catering pentru a se asigura că oaspeții și angajații pot sta acolo în siguranță. Printre altele, reglementările de la locul de muncă A 3.4 și -> DIN EN 12464-1 sunt importante.
Acestea sunt recomandate pentru iluminatul în restaurant:
- 100 lux: Coridoare
- 200 lux: intrare, sală de mese, toalete
- 300 lux: casierie și bufet
În pub-uri și baruri, iluminarea sub 100 lux face parte din concept. Acest lucru arată clar că iluminatul potrivit în domeniul cateringului nu poate fi calculat folosind formule, ci este conceput ca un concept general de iluminat care reflectă identitatea restaurantului.\ O regulă generală: cu cât camerele sunt mai înalte, cu atât montajul corpurilor de iluminat este mai înalt și sursele de lumină sunt mai puternice și mai numeroase.
Aspecte tehnice ale unei bune iluminări
În mod ideal, lămpile de restaurant ar trebui să aibă un CRI > 90 pentru a face mâncarea să pară delicioasă. O temperatură de culoare confortabilă de 1.200 - 2.700 Kelvin subliniază ambianța plăcută din sectorul de catering. O imagine luminoasă foarte dinamică care ghidează ochiul este deosebit de atrăgătoare și plăcută pentru ochi. Un exemplu este peretele din spate al barului, luminat în mod izbitor, și o zonă discretă de relaxare și ședere.