Designeri de lumină
Creații de iluminat cu grație și farmecAceste femei știu despre ce este vorba în designul modern: ** Designerii de lumini de la toate marile branduri** ne inspiră cu sculpturi sofisticate de lumină, accesorii de iluminat elegante și corpuri de iluminat inovatoare - precum și cu propriul lor farmec imbatabil!
Monica Armani
Estetica iluminatului pentru LuceplanAcesta poartă semnătura clară a Monicăi Armani: lampă suspendată Silenzio, pe care a proiectat-o pentru Luceplan. Corpul de iluminat combină estetica textilă cu efectul inovator de absorbție a sunetului pentru o ambianță mai confortabilă a camerei. Designerul creează exact această conexiune sofisticată și în alte proiecte arhitecturale ale sale, de exemplu în lounge-ul pentru Poltrona Frau Group.
Lucie Koldova
Design poetic pentru FabbianAcesta poartă semnătura clară a Monicăi Armani: lampă suspendată Silenzio, pe care a proiectat-o pentru Luceplan. Corpul de iluminat combină estetica textilă cu efectul inovator de absorbție a sunetului pentru o ambianță mai confortabilă a camerei. Designerul creează exact această conexiune sofisticată și în alte proiecte arhitecturale ale sale, de exemplu în lounge-ul pentru Poltrona Frau Group.
Elisa Giovannoni
Iluminat de lux pentru SlampA lucrat cu cei mai mari - cum ar fi Michele Ro Lucchi. Astăzi, ea este unul dintre ei: Elisa Giovannoni. Este cunoscută ca designer și arhitect la Giovannoni Design, ca lector la Domus Academy și Scuola Politecnica di Design din Milano și pentru lămpile sale, inclusiv lampa suspendată Kalatos. Pentru Slamp, ea a creat aceste modele, inspirate din vreascurile tradiționale.
Gae Aulenti
Corpuri de iluminat cult pentru Martinelli LuceLampa sa de masă Pipistrello, pe care a proiectat-o pentru Martinelli Luce în 1965: un clasic modern de neuitat! Multe etape au caracterizat viața lui Gae Aulenti, care a murit în 2012. Pe lângă activitatea sa de arhitect și designer, este cunoscută pentru proiectarea Musée National d'Art Moderne din Paris și a Museu Nacional d'Art de Catalunya din Barcelona.
Carlotta ro Bevilacqua
Lumină grațioasă pentru ArtemideCarlotta de Bevilacqua este considerată o vizionară a designului de iluminat. Ambiția soției lui Ernesto Gismondi (Artemide), care a murit în 2020, a fost să dezvolte lumina viitorului care să asigure în primul rând bunăstarea oamenilor. În calitate de vicepreședinte al Artemide, Carlotta de Bevilacqua a proiectat lampa de masă reîncărcabilă Come Together și - împreună cu designerul Paola di Arianello - lampa de masă din sticlă Empatia.
Jette Scheib
Lumină grațioasă pentru ForestierJette Scheib a proiectat seriile de corpuri de iluminat Carpa și Oyster pentru Forestier. Fost student la design industrial la Universitatea de Arte din Berlin, artistul s-a stabilit ulterior în Barcelona. De acolo, ea dezvoltă produse pentru companii de interior de renume internațional. Crezul ei: "Cea mai frumoasă piesă de mobilier nu va fi niciodată confortabilă fără iluminatul potrivit."
Elise Fouin
Compoziții de iluminat pentru ForestierElise Fouin este specializată în crearea de compoziții mereu noi și pline de viață din materiale. Astfel a fost creată seria de corpuri de iluminat Papillon pentru gama Forestier. Motto-ul ei: să nu se limiteze la limitele unui singur stil, ci să se ocupe deschis de design. În plus față de lămpi, designerul experimental a creat numeroase piese de mobilier, precum și tacâmuri și covoare.
Maria Berntsen
Obiecte de iluminat fine pentru NordluxPentru Nordlux și DFTP by Nordlux, Maria Berntsen a proiectat deja un număr mare de corpuri de iluminat și serii întregi de corpuri de iluminat, inclusiv premiata lampă de masă Glossy ca o compoziție de sticlă și marmură. Pe lângă fascinația sa pentru designul de corpuri de iluminat, Maria Berntsen are zeci de ani de experiență în domeniul designului de mobilier și de produse, precum și al decorațiunilor și lucrează din studioul său de design din Copenhaga din 1992.
Ana Kraš
Artă luminoasă veselă pentru HAYDupă ce a studiat design de mobilier și arhitectură de interior la Universitatea de Arte Aplicate din Belgrad, Ana Kraš s-a mutat la New York. De acolo, a urmat numeroase proiecte în domeniile designului de obiect, artei, fotografiei și modei. Ea a proiectat lampa suspendată Bonbon pentru HAY - o lampă înfășurată manual din fire de bumbac și nailon în fațete de culori diferite.
Ionna Vautrin
Fler poetic în materie de iluminat pentru FoscariniEa se străduiește să creeze obiecte care sunt imediat ușor de înțeles, dar care au totuși un element de surpriză și poezie: Designerul francez Ionna Vautrin a fost distinsă cu "Grands Prix de la Création de la Ville de Paris" în 2011. Din propriul studio de design, ea lucrează în diverse colaborări în întreaga Europă. Ea a proiectat seria de corpuri de iluminat Chouchin și lampa de masă Binic pentru Foscarini.
Silje Nesdal
Inspirație de neegalat în materie de iluminat pentru NorthernCu lampă suspendată Reveal, designerul Silje Nesdal a sintetizat cererea contemporană pentru un design nordic simplu, dar expresiv. Abajurul său suflat cu gura găzduiește un element tubular de lumină LED care nu numai că îmbunătățește stilul interior scandinav, dar și multe alte stiluri de interior și oferă lumină caldă. După ce a crescut în fiordurile norvegiene, Silje Nesdal sărbătorește tradițiile meșteșugărești din țara sa natală.
Odile Decq
Obiecte de iluminat futuriste pentru LuceplanSoleil Noir, care înseamnă "soare negru", este creația designerului francez Odile Decq. Acest corp de iluminat cu aspect futurist este extrem de neconvențional deoarece, pe lângă forma sa organică, surprinde și prin materialul din care este fabricat: spumă de plastic. Cu numeroase proiecte aclamate la nivel internațional, Odile Decq reprezintă o "răsturnare" rebelă a vechilor convenții. Semnătura ei: neobișnuitul, radicalul, cu tandră rigoare.
Patricia Urquiola
Artă grațioasă a luminii pentru FLOS & FoscariniLucrările Patriciei Urquiola își au locul în muzee de artă și design din întreaga lume. Arhitectului spaniol, care a fost deja distins cu mai multe premii internaționale, îi plăcea încă din copilărie să demonteze și să asambleze lucruri. Pasiunea ei: descoperirea de noi tehnologii și materiale și utilizarea lor pentru a da viață creațiilor sale. Proiectele Patriciei Urquiola pentru FLOS includ seria de corpuri de iluminat Almendra Linear. Împreună cu Eliana Gerotto, a creat seria de corpuri de iluminat Caboche pentru Foscarini.
Greta Magnusson Grossman
Artă grațioasă a luminii pentru FLOS & FoscariniGreta Magnusson Grossman (1906-1999) este considerată un adevărat pionier al designului. În 1940, suedeza a adus stilul scandinav în America de Nord, când s-a mutat în California după ce s-a căsătorit cu muzicianul de jazz Billy Grossman și a deschis un magazin pe faimoasa Rodeo Drive din Los Angeles. Printre clienții ei se numără: Frank Sinatra și Ingrid Bergman. În 1947, a dezvoltat ceea ce este probabil cea mai faimoasă serie de corpuri de iluminat numită Gräshoppa - adevărate pictograme de design care pun în valoare și astăzi interioarele moderne.
Signe Hytte
Creații de iluminat puriste pentru &Tradition și New WorksInspirată de cultură și artă, Signe Hytte creează obiecte decorative și proiecte de iluminat pentru interioare, care sunt capabile să spună povești. Designerul, care își conduce propriul studio în Copenhaga, se concentrează pe atenția la detalii în munca sa creativă. Ea a proiectat seria de corpuri de iluminat Journey pentru &Tradition, care armonizează sferele și cuboizii. Pentru New Works, ea a dezvoltat seria de corpuri de iluminat Karl-Johan în stilul său minimalist incomparabil.
Johanna Forsberg
Obiecte de iluminat elegante pentru NorthernJohanna Forsberg descrie lucrarea sa de artă a luminii, cunoscută sub numele de Heat, ca fiind un "nor de foc strălucitor" - disponibil în alamă și oțel. Aspectul social a jucat un rol major în dezvoltarea acestei lămpi: pentru a promova creativitatea și oportunitatea de dezvoltare artistică, designerul suedez a intrat în cooperare cu o agenție de dezvoltare care implică solicitanți de azil și migranți șomeri în procesul de producție manuală a abajurului.
Toni Rie
Varietate atemporală pentru FRANDSENÎn calitate de șef al departamentului de design al FRANDSEN, Toni Rie este caracterizată de o semnătură cu multe fațete: Multe dintre modelele sale se concentrează pe forme geometrice puriste, în timp ce altele adoptă o abordare atmosferică și par aproape organice. Ceea ce au în comun este o curiozitate înfometată pentru designul modern. Printre cele mai cunoscute creații de iluminat ale lui Toni Ries se numără lampă suspendată Air din sticlă mată, cu jocul său organic, și seria de corpuri de iluminat Lyss, cu simplitatea sa geometrică, însuflețită de nuanțe ale unei palete de culori fondate.
Emiliana Martinelli
Diversitate luminoasă pentru Martinelli LuceDupă ce a studiat arhitectura, Emiliana Martinelli s-a alăturat companiei de familie Martinelli Luce, care a fost fondată în anii 1950 de tatăl său, Elio, unul dintre cei mai importanți designeri de iluminat din anii 1960 și 1970. Și astfel a început călătoria ei în lumea designului. De-a lungul anilor, a proiectat numeroase corpuri de iluminat atât pentru uz casnic, cât și pentru aplicații tehnice, unele dintre acestea fiind onorate cu importante premii internaționale. A colaborat cu arhitecți precum Gae Aulenti și Sergio Asti și lucrează și astăzi cu importanți designeri italieni și străini.
Mariana Pellegrino Soto
Design de iluminat liniar pentru OluceSofisticarea minimalistă caracterizează corpurile de iluminat create de Mariana Pellegrino Soto. Designerul de iluminat venezuelean a absolvit designul de produs la Istituto Europeo di Design din Roma. Ea și-a realizat proiectul final în ultimul an de studiu în colaborare cu Oluce. Până în prezent, ea a proiectat diverse corpuri de iluminat și serii de corpuri de iluminat pentru producătorul italian de iluminat, inclusiv Alba și Cylinda.
Inma Bermúdez
Luminozitate pentru MarsetInma Bermúdez aduce un HighLight luminos interioarelor și camerelor de zi în aer liber cu lampa sa de masă portabilă reîncărcabilă FollowMe. Designerul spaniol și-a început cariera în design industrial și a lucrat deja în departamentul de design al companiei suedeze Ikea. Numeroasele premii și nominalizări, cum ar fi Premiul pentru Design 2009, subliniază valoarea deosebită a semnăturii sale creative.
Paola Navone
Concepte de iluminat cu suflet pentru Karman, Fontana Arte & Martinelli LucePaola Navone se caracterizează prin căutarea neobosită și curiozitatea sa pentru forme, materiale, țesături și structuri. Arhitectul și designerul de interior premiat la nivel internațional conferă creațiilor sale de iluminat spirit și suflet printr-o combinație unică de inventivitate visătoare și limbaj de design direct. Karman a demonstrat încă o dată cum conceptele convenționale pot fi încălcate cu lampa suspendată Bibendum în diferite modele. Un con de pin a modelat creația ei sofisticată de iluminat numită Pinecone pentru Fontana Arte. Seria de corpuri de iluminat Kiki este creația lui Paola Navone pentru Martinelli Luce.