Lumină dimabilă
Modern și clasic Pentru mulți oameni, dimabilul este o caracteristică de bază a unei camere de zi. Cu ajutorul lămpilor convenționale cu incandescență și cu halogen, în combinație cu un dimabil extern, a fost întotdeauna posibil să se ajusteze lumina la preferințele personale și să o facă mai confortabilă. Astăzi, nu orice sursă de lumină este dimabila, dar există numeroase alternative noi la dimabilul clasic - chiar și fără instalarea unui dimmer extern.
Bestseller
Dimabil fără variatoare suplimentare Dimabilizarea a devenit ușoară - peste tot!
Cu multe produse LED moderne, nu aveți nevoie de un dimabil extern sau de un smartphone - toată tehnologia este în sursa de lumină. Lămpile și corpurile de iluminat cu tehnologii precum Easydim, Simply Dim sau 3-Step-Dim sunt dimabilizate utilizând întrerupătorul de perete normal și fără un smartphone. Acționarea repetată trece pur și simplu prin nivelurile de atenuare.
Noi HighLight pentru camere confortabile
Dimabil - modern, inteligent și ușor
Reglare convenabilă a luminozității prin intermediul smartphone-ului
O sursă de lumină inteligentă introdusă în corp de iluminat poate fi setată la luminozitatea dorită în orice moment și fără un dimabil suplimentar.
Creați scene luminoase cu propriile culori
În funcție de produsul smart home, diferitele culori din camera RGB pot fi utilizate pentru a seta scene de iluminat care depășesc cu mult dimabilul clasic.
Dimabil cu întrerupător de perete fără fir
Comutatoarele de perete inteligente funcționează fără fir prin intermediul bateriei sau chiar complet fără sursă de alimentare și sunt utilizate ca un variator de intensitate de perete sau telecomandă.
Dimabil cu telecomandă portabilă
Multe surse de lumină inteligente pot fi, de asemenea, operate utilizând o telecomandă specifică sistemului (inclusă sau disponibilă separat, în funcție de produs) ca alternativă la un smartphone.
ÎNTREBĂRI FRECVENTE: Întrebări frecvente despre dimabil
În trecut, lămpile cu incandescență și lămpile cu halogen puteau fi ușor dimabilizate folosind un variator extern sau un variator integrat - de exemplu, în lampadar. Sursele de lumină LED de astăzi trebuie să fie etichetate în mod explicit ca fiind dimabil și necesită un dimabil LED adecvat.
Puteți afla dacă o lampă este dimabila sau nu în detaliile articolului. Informația "dimabil: da" poate fi găsită în detaliile produsului și pe ambalajul lămpii în sine.
Dimabilii sunt utilizați pentru a controla luminozitatea surselor de lumină. Dimabilul clasic este montat permanent pe perete și înlocuiește întrerupătorul de perete obișnuit. Acest tip de dimabil poate fi modernizat relativ ușor. Cu toate acestea, vă recomandăm în mod expres să consultați un electrician atunci când lucrați la sisteme electrice, deoarece există un pericol pentru viață dacă acestea sunt manipulate incorect.
Atunci când cumpărați un dimabil clasic, este important să vă asigurați că acesta este potrivit pentru sursa de lumină. În zilele noastre, acesta va fi, în general, un dimmer LED, adică un dimmer cu margine descendentă (sau, mai rar, cu margine anterioară) proiectat pentru a funcționa cu becuri și corpuri de iluminat cu LED dimabil. În cazul unor dimabiluri cu LED, puteți selecta ulterior dacă doriți să utilizați controlul de fază pe marginea anterioară sau pe marginea posterioară.
Cu dimmerul rotativ, controlul rotativ poate fi rotit continuu la luminozitatea dorită. Apăsați pentru a aprinde sau stinge lampa. Cu variatorul tactil, apăsarea și menținerea apăsată a comutatorului basculant controlează luminozitatea. În general, produsele au o funcție de memorie pentru a reține nivelul de dimabil.
Pâlpâirea unei surse de lumină în timpul dimabilizării apare adesea dacă a fost utilizat un variator greșit. Detaliile articolului sursei de lumină arată ce dimabil poate fi utilizat. În caz de nelămuriri, serviciul nostru pentru clienți va fi bucuros să vă ajute.
În acest caz, dimabilul și sursa de lumină pot fi deteriorate. De asemenea, este posibil ca sursa de lumină să înceapă să pâlpâie și să pâlpâie, să nu se aprindă deloc sau să cedeze prematur.
Nu, în cazul lămpilor și luminilor inteligente, dimabilii existenți în instalația domestică trebuie îndepărtați, astfel încât elementele inteligente să nu fie deteriorate.
În cazul în care detaliile articolului menționează nu numai "dimabil: da", ci și "dimmer: inclus", atunci tehnologia completă de dimabil este încorporată în lampă sau corp de iluminat. Prin urmare, dimarele externe nu sunt necesare.
Dimmerurile de margine de urmărire și de margine de urmărire diferă în ceea ce privește tipurile de lămpi pentru care sunt potrivite. Ambele articole sunt potrivite pentru curent alternativ. Controlul fazei de vârf (etichetat L pe variator) este potrivit pentru sarcini inductive, de exemplu, dacă în amonte este conectat un transformator convențional și pentru lămpi de economisire a energiei dimabile. Controlul întreruperii fazei (etichetat C pe dimabil) este potrivit pentru sarcini capacitive, de exemplu, dacă în amonte este conectat un transformator electronic.
Dimibuitoarele marcate cu "R" sunt potrivite pentru sarcini pur ohmice, de exemplu lămpi cu incandescență sau cu halogen. "Dimmer-urile universale" - RC, RL sau RLC - sunt compatibile cu mai multe tipuri și, în unele cazuri, recunosc singure sarcina conectată. Lămpile cu incandescență și cele cu halogen de înaltă tensiune pot fi dimabilizate cu variatoare R, L și C, iar lămpile cu halogen de joasă tensiune cu L (transformator convențional) sau C (transformator electronic), în funcție de transformator. Becurile LED și corpurile de iluminat pot fi adesea dimmate cu dimmer LED de margine de urmărire sau de margine de urmărire.
Tehnologia de dimabilizare este adesea încorporată direct în Leuchten Direkt și nu este nevoie de un dimmer suplimentar. În cazul în care sursa de lumină este integrată permanent în corpul de iluminat, nu trebuie să se ia în considerare nimic altceva. Cu toate acestea, dacă sursa de lumină este înlocuibilă, sursa de lumină de înlocuire trebuie să fie adaptată la dimabil, care diferă de la un corp de iluminat la altul. Echipa noastră de servicii pentru clienți va fi încântată să vă ajute să alegeți sursa de lumină potrivită.
Dacă este deja instalat un dimabil, tipul de dimabil determină sursa de lumină care poate fi utilizată. Dacă nu sunteți sigur, electricianul dvs. sau serviciul nostru de consiliere pentru clienți vă vor ajuta cu plăcere să alegeți sursa de lumină potrivită. În mod ideal, ar trebui să dispuneți de un bec LED universal care să vă permită să alegeți între controlul de fază de tip leading edge și trailing edge și care să fie ușor compatibil cu becurile LED cu dimabil (dar nu și cu lămpile inteligente de acasă).
Dacă nu este instalat niciun dimabil și niciunul dintre corpurile de iluminat nu are un dimabil încorporat, confortul dimabilității este deosebit de ușor de modernizat: cu surse de lumină inteligente. Acestea sunt controlate fie prin smartphone, telecomandă sau un întrerupător de perete fără fir. Acesta din urmă poate fi de obicei montat pe perete folosind benzi adezive și funcționează la fel ca un variator clasic de perete.
Lămpile cu incandescență și cu halogen emit o lumină mai caldă atunci când sunt dimabilizate: temperatura filamentului de tungsten scade, rezultând o lumină cu o componentă roșie mai mare. Cu toate acestea, un bec LED normal dimabil își păstrează temperatura de culoare. Pentru a recrea acest efect, există becuri LED speciale cu dimabil care, în funcție de producător, poartă nume precum WarmGlow, DimTone, GlowDim, Dim to Warm sau Sunset Dimming.
Aceste becuri LED sunt de obicei echipate cu LED-uri roșii suplimentare, care devin mai luminoase atunci când sunt dimabilizate în comparație cu LED-urile alb cald și, prin urmare, oferă o lumină mai roșie. Spectrul temperaturii culorii diferă de la un produs la altul.